Način pripreme
Keks sameljite u blenderu i ubacite ga u posudu. Maslac istopite i dodajte ga u keks. Promešajte dok ne dobijete smesu sličnu pesku.
Ako nemate blender ili kuhinjski robot, da sameljete keks, možete ga ubaciti u čvrstu kesu i da ga udarate čekićem za meso ili oklagijom ida ga na taj način izmrvite.
U suvu posudu sipajte dobro ohlađenu pavlaku i mikserom je umutite u gust šlag. Na kraju dodajte 2 kašike šećera u prahu i mutiite kratko.
Dodajte krem sir, preostale 3 kašike šećera u prahu i nastavite da mutite mikserom. U početku će smesa postati tečna, ali će se za vrlo kratko vreme pretvoriti u gusti krem.
Na dno čaša rasporedite po 2 kašike smese sa keksom i lagano je pritisnite. Stavite zatim 2 kašike krema, pa preko njega 2 kašike smese od keksa.
Ponovo sipajte sloj krema i na samom vrhu pospite malo keksa. Za finiš, stavite slatko na vrh i ubacite čaše u frižider na najmanje 2-3 sata, da se krem dobro stgne.
Poslužite čizkejk sa listom nane i osmehom.
Konzumirajte ovaj desert dobro ohlađen.
Čizkejk sa slatkom u čašama je fantastičan.