Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Čizkejk»Čizkejk sa slatkom u čašama

Čizkejk sa slatkom u čašama

V kuhnyata s BeniV kuhnyata s Beni
Šef kuhinje
382186
Čizkejk sa slatkom u čašama
Fotografije: V kuhnyata s Beni
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Napravite više ovog čizkejka, jer će se dopasti svima"

Potrebni sastojci

  • kakao keks - 100 g
  • maslac - 60 g
  • tečna pavlaka - 200 ml, za mućenje (30% masnoće)
  • krem sir - 300 g
  • šećer u prahu - 5 kašika
  • slatko od šumskih jagoda - ili drugo po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Keks sameljite u blenderu i ubacite ga u posudu. Maslac istopite i dodajte ga u keks. Promešajte dok ne dobijete smesu sličnu pesku.

Ako nemate blender ili kuhinjski robot, da sameljete keks, možete ga ubaciti u čvrstu kesu i da ga udarate čekićem za meso ili oklagijom ida ga na taj način izmrvite.

U suvu posudu sipajte dobro ohlađenu pavlaku i mikserom je umutite u gust šlag. Na kraju dodajte 2 kašike šećera u prahu i mutiite kratko.

Dodajte krem sir, preostale 3 kašike šećera u prahu i nastavite da mutite mikserom. U početku će smesa postati tečna, ali će se za vrlo kratko vreme pretvoriti u gusti krem.

Na dno čaša rasporedite po 2 kašike smese sa keksom i lagano je pritisnite. Stavite zatim 2 kašike krema, pa preko njega 2 kašike smese od keksa.

Ponovo sipajte sloj krema i na samom vrhu pospite malo keksa. Za finiš, stavite slatko na vrh i ubacite čaše u frižider na najmanje 2-3 sata, da se krem dobro stgne.

Poslužite čizkejk sa listom nane i osmehom.

Konzumirajte ovaj desert dobro ohlađen.

Čizkejk sa slatkom u čašama je fantastičan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: