Način pripreme
Stavite na jaku vatru posudu sa dve šolje vode. Čim voda provri sklonite s vatre i sipajte šolju bulgura.
Pokolopite posudu poklopcem i ostvite da odstoji 20-25 minuta, da nabubri bulgur i da upije vodu. Ako nakon tog vremena vidite da ima još tečnosti, ocedite i ostavite da se potpuno ohladi.
Zagrejte tiganj sa maslinovim uljem na umerenoj vatri. Stavite indijski orah sa malo soli i mešajte dok ne počne da dobija zlatastu preplanulost.
Odmah sipajte bulgur i nastavite mešanje još nekoliko minuta. Pazite jer ponekad puknu zrnca i ako vam je lice blizu tiganja, može da vas opeče.
Sklonite sa vatre, začinite sušenim peršunom i ostavite da se sve ohladi.
Isecite paradajz na kolutove, pospite sa malo soli i poređajte u tanjire (oko 3-4 koluta po porciji). Na svaku krišku paradajza stavljajte smesu s bulgurom i indijskim orahom. Odozgo pospite sa još peršuna i servirajte kao predjelo.
Prijatno!