Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Domaći toping od trešanja

Domaći toping od trešanja

DenitsaDenitsa
Pomoćnik kuvara
258128
Domaći toping od trešanja
Fotografije: Denitsa
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
240 min.
Porcije
10
"Ne računajte na gotov, napravite sami aromatičan domaći toping od trešanja"

Potrebni sastojci

  • trešnje - 1500 g, očišćene od koštica
  • šećer - 1500 g
  • voda - 3000 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćene trešnje se veoma dobro ispasiraju, dok se ne dobije kaša poput paštete.

Sipaju se u duboku posudu za pečenje i dodaje se šećer i voda, nakon čega se meša dok se smesa ne homogenizuje.

Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 160-180 stepeni oko 3 sata (180 minuta). Povremeno se meša.

Dobija se toping srednje gustine, pogodan za torte, sladolede i još mnogo toga.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: