Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Toping od jagode

Toping od jagode

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Toping od jagode
Fotografije: Lenka
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
1
"Za vaše sladolede, palačinke, uštipke... i slobodno nas pozovite"

Potrebni sastojci

  • jagode - 500 g
  • šećer - 100 g
  • sok od pomorandže - 150 ml
  • korica pomorandže - 1/2 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

Jagode oprati i skinuti peteljke. Staviti jagode u blender, pa izblendati ili usitniti štapnim mikserom.

Staviti izblendane jagode u šerpu, pa u njih staviti šećer, sok od pomoranđže (najbolje pomorandže sveže iscediti, ali ako nemate priliku možete da koristite i sok iz prodavnice) i narendanu koricu pomorandže (možete zameniti aromom od pomoranđže ).

Kuvati i skidati penu dok se toping kuva. Nakon pola sata skinuti toping od jagode sa vatre i nasuti u staklenu posudu pa koristii za preliv preko sladoleda ili drugih deserta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: