Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Meze»Domaća slanina sa morskom solju

Domaća slanina sa morskom solju

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Domaća slanina sa morskom solju
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
1
"Kažemo domaća slanina, a vi već zamišljate meraklijsko meze, veselo društvo i razgovor pred kaminom"

Potrebni sastojci

  • slanina - sa kožom
  • morska so
* merne jedinice

Način pripreme

Posuda, gde ćete praviti slaninu, ne treba da bude mnogo veća od količine slanine.

Kada izaberete posudu slaninu isecite, po mogućstvu, koliko je i sama posuda.

Treba da se ređa dosta zbijeno.

Na dno posude isipajte oko 1-2 cm morske soli.

Prvo stavite parče slanine sa kožom nadole, pa zatim stavite preko njega drugo, sve dok ne popunite red u posudi.

Zatim ponovo posipajte morsku so tako da pokrije celu slaninu.

Onda poređajte drugi red sa kožom nadole i ravnomerno posipajte so svuda.

Tako ređajte svu slaninu, tako da poslednji red bude slanina sa kožom nagore i posle nje ponovo oko 2 cm soli.

POsudu zatvorite poklopcem i neka tako odstoji 20 dana.

Može se konzumirati nakon što određeni period prođe.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: