Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Crveni zubatac u rerni sa morskom solju

Crveni zubatac u rerni sa morskom solju

AMATbOP#235475AMATbOP#235475
Početnik
119
Crveni zubatac u rerni sa morskom solju
Fotografije: AMATbOP#235475
1 / 5
21/02/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
1
"Crveni zubatac u rerni sa morskom solju, koju možete poslužiti uz ukusan sos za ribu"

Potrebni sastojci

  • crveni zubatac - 1 komad (0.500 kg)
  • morska so - 100 g, krupna
  • brašno - 2 kašike
  • prezle - 1 kašika
  • belance - 2 komada
  • kora od limuna - 1 kašičica
  • majčina dušica - 3 - 4 lista
  • limeta - 1 komad
  • majčina dušica - 1 stabljika
  • peršun - 2 stabljike
  • beli luk - 4 čena
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Vrlo je lako pripremiti crveni zubatac u rerni sa morskom solju, samo pazite se, jer su kosti ove ribe veoma oštre.

Nakon čišćenja, pranja i sušenja, ribu napunite kriškama limete i listovima i stabljikama začina.

Umutite mikserom brašno, rendanu koru limuna, prezle i belanca.

U pleh stavite papir za pečenje, stavite crveni zubatac i nekoliko čena belog luka za ukus.

Poprskajte uljem ili maslinovim uljem i premažite smesom iz miksera. Samo glava i rep ostaju nepodmazani.

Pospite morskom solju da napravite ćebe i ispecite.

Peći na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom jedan sat.

Možete je jesti sa sosom od majoneza, maslinovim uljem, soja sosom, sokom od limuna i senfom, ali ide i uz salatu ili druge soseve za ribu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: