Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Burito»Pileći burito Čimičanga

Pileći burito Čimičanga

MarianeMariane
Džedaj
14947
Pileći burito Čimičanga2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Uvijte ukusni nadev u tortilju i jedite sa zadovoljstvom - tako se uživa u pilećem buritu čimičanga"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 450 g
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • čili - 1 kašičica, u prhu
  • beli luk - 1 čen
  • kumin - 1 kašičica, u prahu
  • origano - 1 kašičica, sušeni
  • tortilja - 4 komada, gotove
  • luk - 1/2 glavice
  • kačkavalj - 150 g, narendan
  • so - 1 prstohvat
  • biber - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

PIleće meso skuvajte i iscepkajte ga. U odgovarajućoj posudi pomešajte sve začine, uključujući maslinovo ulje, dodajte meso i dobro promešajte. Luk isecite na kolutove i propržite ga dok ne omekša.

Dno tave nauljajte, pa stavite papir za pečenje. U sredinu svake tortilje stavite malo narendanog kačkavalja, preko stavite nekoliko kašika pilećeg mesa i luk po želji. Uvijte burito, a krajeve ostavite otvorene. Isti postupak ponovite i sa ostalim tortiljama. Preko premažite maslinovim uljem.

Dobijene tortilje pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta, dok ne porumene, a zatim ih okrenite i neka se peku još 10 minuta. MOžete ih servirati sa pikantnim sosom od paradajza ili pavlakom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: