Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Burito»Jugozapadni burito

Jugozapadni burito

Jordanka KaradjovaJordanka Karadjova
Šegrt
152843
Jugozapadni burito
Fotografije: Jordanka Karadjova
1 / 5
21/08/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Jedinstveno ukusan burito sa avokadom i pasuljem. Savršen sendvič za hranljiv obrok!"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 500 g ili svinjetina - 500 g
  • kukuruz šećerac - 1 konzerva
  • crni pasulj - 1 konzerva
  • avokado - 1 - 2 komada
  • čeri paradajz - 12 komada
  • kačkavalj - 100 g rendan
  • tortilja - 6 komada ili lavaš
  • mirođija
  • kumin
* merne jedinice

Način pripreme

U zavisnosti od toga da li želite vegetarijanski burito iliburito sa svinjskim mesom, pečurke/meso operemo i očistimo i isečemo na kriške. Pržite ih do zlatne boje sa dodatkom omiljenih začina. Stavila sam prstohvat kima i dva prstohvata sušene mirođije.

Tortilje na fotografijama su sa pečurkama.

Sipajte kukuruz i pasulj u zasebne posude.

Očistite i sitno iseckajte avokado i stavite u posebnu posudu.

Čeri paradajz operite i isecite na polovine ili četvrtine po želji i stavite u posebnu posudu.

Takođe stavljamo narendani kačkavalj u posebnu posudu.

A sada za zabavni deo.

Uzimamo lavaš/tortilju i uz pomoć viljuške rasporedimo nekoliko komadića avokada po celoj površini. Pečurke ili meso poređajte u traku po sredini. Pospite po 2-3 kašike kukuruza i pasulja. Pospite nekoliko čeri paradajza i na kraju pospite rendanim kačkavaljem.

Sada moramo da umotamo burito. Lagano preklopite levu i desnu ivicu.

Zatim preklopite dno i nastavite da rolate dok pritiskate i vaš Jugozapadni burito je spreman za uživanje. Gotovi burito se mogu poslužiti kao hladni sendvič.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: