Način pripreme
Pasulj se kuva dok ne bude gotov, nakon toga se procedi. Luk se prži dok ne dobije zlatastu boju, doda mu se proceđeni pasulj i još dok je na ringli se pasira, dok je cilj da se dobije grublji pire od pasulja. Posoli se po ukusu, po potrebi može da se doda voda.
Vreme je da pređete na pravljenje gvakamola. Očistite avokado i stavite ga u posudu. Dodajte limun, korijander i luk, začinite solju i ljutom alevom paprikom, nakon toga pasirajte u blenderu.
Za pripremu umaka od paradajza treba da odstranite semenke paradajza i da ga isečete na sitno. Dodaju mu se sitno iseckana ljuta paprika, korijander, sok do limuna, ulje, so i biber. Sastojci se dobro promešaju.
Pileće meso se iseče na srednje velike parčiće i dinsta na tihoj vatri. Kad omekša, dodaju mu se luk, paprika, paradajz, so i biber. Sastojci se dobro promešaju i smesa se dinsta još 30 minuta na tihoj vatri. Kada se ohladi, meso iscepkajte viljuškom.
Neposredno pre serviranja treba da ugrejete pitice tortilje i pire od pasulja. U sredinu svake pitice se stavlja po nekoliko kašika pirea od pasulja, odozgo se stavlja pileće meso, malo umaka od paradajza i gvakamole. Pitica se uvija s dve strane, posle s druge dve i servira se.