Mlečni kokos žele

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77303
02/08/2018
"Kada je desert toliko ukusan, biramo da počnemo direktno od njega "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano96
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 125 ml
  • pavlaka - 400 ml, tečna
  • kokosovo brašno - 40 g
  • želatin - 4 lista ili 2 kašike
  • voda - 250 ml, ako koristite želatin u listovima
  • jaja - 4 žumanca + 2 belanca
  • šećer - 50 g
  • piškote - 8 komada
  • liker - 6 kašika, od pomorandže
  • pomorandža - 1 komad
  • šećer u prahu - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte mleko sa pola pavlake i stavite smesu da provri. Dodajte kokosovo brašno, pokrijte i ostavite da odstoji 30 minuta. Natopite listove želatina u vodi.

Žumanca sa šećerom mutite u vazdušast krem. Prebacite smesu od kokosa u krpu i ocedite od kokosovog mleka. Zagrejte kokosovo mleko i pažljivo ga pomešajte sa žumancima uz neprestano mešanje. Mešajte smesu na pari, dok se ne zgusne, ali pazite da ne provri.

Iscedite želatin i promešajte ga u vruću smesu. Ako koristite instant želatin, pratite instrukcije na pakovanju. Umutite belanca i pavlaku u odvojenim posudama, dok ne dobijete vazdušast krem.

Na kraju umutite pavlaku i belanca pažljivo u već ohlađenu kokos smesu. Sipajte pola smese u odgovarajuće dezertne čaše. Potopite piškote u liker i stavite preko krema. Dopunite posudice kremom i stavite u frižider na 2 sata.

Narendajte pola kore pomorandže. U suvom tiganju zapecite 3 kašike oceđenog kokosovog brašna sa šećerom u prahu i korom pomorandže, dok ne postanu braon. Odvojte parčiće pomorandže od belih delova.

Ukrasite žele kokosovim brašnom i parčićima pomorandže.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar