Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Tortelini»Tortelini sa spanaćem, kozijim sirom i sosom od parmezana

Tortelini sa spanaćem, kozijim sirom i sosom od parmezana

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141112k135
Tortelini sa spanaćem, kozijim sirom i sosom od parmezana
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 5
02/08/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
2
"Aromatična šetnja među najukusnijim predlozima italijanske kuhinje rastkošni tortelini sa spanaćem, kozijim sirom i sosom od parmezana"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 3 komada, srednje veličine
  • brašno - 300 - 320 g, semolina i dodatno za posipanje
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • za nadev
  • sir - 50 g, koziji
  • spanać - 100 g, svež
  • jaja - 1/2 komada
  • muskantni oraščić - 1 prstohvat
  • za sos
  • maslinovo ulje
  • pečurke - 100 g, šampinjoni
  • beli luk - 1 čwn
  • belo vino - 2 supene kašike
  • pavlaka - 200 ml, za kuvanje
  • parmezan - 50 g
  • mladi luk - zeleni deo za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite testo za torteline, tako što napravite udubljenje u brašnu i u njega dodajte maslinovo ulje i dobro umućena jaja. Zamesite dobijenu smesu dok ne dobijete ne mnogo tvrdo testo. Uvijte ga u foliju i ostavite na oko pola sata.

Za to vreme blanširajte spanać u vreloj vodi 2 minuta. Lepo ocedite i sitno iseckajte. Izgnječite koziji sir i dodajte spanać, jaje i muskantni oraščić. Lepo promešajte.

Gotovo testo razvucite specijalnom mašinom za pastu na file listove, nakon toga nožem napravite kockice od njega. Natopite ivice oblika sa malo vode.

Stavite malo od nadeva. Poklopite dve strane tako da napravite trougao. Prstima lepo zalepite ivice da nadev ostane unutra. Uzmite dva suprotna ugla i uvijte trougao u oblik puža, učvrstite uglove.

Napravite sos tako što prethodno očistite i isečete pečurke na polumesec, a beli luk sitno. Ugrejte maslinvo ulje na vatri i pržite pečurke oko 8 minuta. Dodajte beli luk i promešajte.

Kuvajte oko 2 minuta, dodajte pavlaku i vino, ostavite sos da provri. Nakon toga dodajte parmezan. U međuvremenu ugrejte vodu u šerpi i kuvate torteline oko 3 minuta.

Dodajte ih u sos. Ako je sos previše gust, možete dodati malo vode od tortelina. Kuvajte oko 2 minuta i skinite sa vatre. Pospite iseckanim mladim lukom.

Napomena: od sastojaka za testo sam napravila 60 tortelina i raviola, ali mi je ostalo testa.

Sastojci za sos su za blizu 20 tortelina.

Recept za testo je adaptiran od cooks-and-bakes.com

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: