Način pripreme
Zamesite testo za torteline, tako što napravite udubljenje u brašnu i u njega dodajte maslinovo ulje i dobro umućena jaja. Zamesite dobijenu smesu dok ne dobijete ne mnogo tvrdo testo. Uvijte ga u foliju i ostavite na oko pola sata.
Za to vreme blanširajte spanać u vreloj vodi 2 minuta. Lepo ocedite i sitno iseckajte. Izgnječite koziji sir i dodajte spanać, jaje i muskantni oraščić. Lepo promešajte.
Gotovo testo razvucite specijalnom mašinom za pastu na file listove, nakon toga nožem napravite kockice od njega. Natopite ivice oblika sa malo vode.
Stavite malo od nadeva. Poklopite dve strane tako da napravite trougao. Prstima lepo zalepite ivice da nadev ostane unutra. Uzmite dva suprotna ugla i uvijte trougao u oblik puža, učvrstite uglove.
Napravite sos tako što prethodno očistite i isečete pečurke na polumesec, a beli luk sitno. Ugrejte maslinvo ulje na vatri i pržite pečurke oko 8 minuta. Dodajte beli luk i promešajte.
Kuvajte oko 2 minuta, dodajte pavlaku i vino, ostavite sos da provri. Nakon toga dodajte parmezan. U međuvremenu ugrejte vodu u šerpi i kuvate torteline oko 3 minuta.
Dodajte ih u sos. Ako je sos previše gust, možete dodati malo vode od tortelina. Kuvajte oko 2 minuta i skinite sa vatre. Pospite iseckanim mladim lukom.
Napomena: od sastojaka za testo sam napravila 60 tortelina i raviola, ali mi je ostalo testa.
Sastojci za sos su za blizu 20 tortelina.
Recept za testo je adaptiran od cooks-and-bakes.com