Način pripreme
Iseckajte spanać i beli luk i izdinstajte ih u zagrejanom maslinovom ulju 5 minuta sa malo soli.
Dodajte pinjole, suvo grožđe i biber i nastavite proces kuvanja još dva minuta, nakon toga sklonite sa vatre, stavite koziji sir i promešajte. To je jedan deo nadeva.
Drugi nadev pripremamo od sitnog sira, mešajući ga sa žumancem, bosiljkom, pavlakom i malo soli. Ostavljamo sa strane.
Za bešamel stavite na ringlu duboku posudu i zagrejte maslac i maslinovo ulje. Sipajte brašno i mešajte dva minuta, dok se ne zapeče i dobro ne zamiriše.
Sipajte mleko u porcijama, muteći intenzivno dok ne dobijete gladak bešamel. Kuvajte još 5-6 minua na tihoj vatri i začinite solju, belim biberom i muskatnim oraščićem.
Kore za lazanju spremite prema uputstvu proizvođača. Ocedite dobro od vode i u odgovarajuću posudu za pečenje stavlite dve za osnovu, pospite narendanim gran padanom i rasporedite ravnomerno deo nadeva od spanaća.
Prelijte bešamel sosom i pokrijte trećom korom. Preko nje ponovo pospite gran padano i stavite preostali nadev od spanaća i još jedan sloj bešamela.
Pokrijte sa dve kore ovaj put i preko njih rasporedite drugi nadev od sitnog sira, stavite još malo bešamela u završite poslednjom korom preko koje stavljate preostali bešamel i gran padano.
Zapecite dok ne postane blago zlatasto u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.