Način pripreme
Prvo spremite testo za kiš, mešajuću brašno, maslac (hladan i isečen na male kocke), jaje, so i vodu.
Zamesite dobro i ostavite u frižideru u pokrivenoj posudi da ne upija mirise.
Dinstajte spanać i luk, isečen na sitno u tiganju sa malo vodice i ulja.
Dodajte namrvljeni koziji sir i krem sir i promešajte dobro.
Dodajte pesto od sušenog paradajza i sušeni paradajz isečen na sitno.
Posolite ako je neophodno i sklonite sa vatre.
Kada se ohladi dodajte jaje i promešajte dobro.
Razvucite testo u tepsiju za pitu odgovarajuće veličine praveći malu ivicu po krajevima.
Rasporedite nadev preko testa i stavite slanu pitu da se peče na 200 stepeno oko 30-40 minuta dok ne postane zlatasto.
Zaista će vam biti ukusno uz ovaj kiš sa spanaćem, kozijim sirom i sušenim paradajzom.