Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk Čokolada

Čizkejk Čokolada

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Kuvar
20540718
Čizkejk Čokolada
Fotografije: Gergana Tsvetanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Sočan, ukusan i odličan čizkejk, koji se može porediti sa svakom profesionalno napravljenom tortom"

Potrebni sastojci

  • za osnovu
  • keks - 1 pakovanje, čajni
  • maslac - 125 g
  • za čizkejk
  • kisela pavlaka - 400 g
  • krem sir - 3 kesice, po 125 g
  • tečna čokolada - 200 g
  • želatin - 1 kesica
  • za glazuru
  • čokolada - 100 g
  • maslac - 1 kašika
  • za dekoraciju
  • bela čokolada
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite keks u blenderu. Sipajte otopljeni maslac i dobro promešajte.

Prebacite smesu u pleh za tortu, pritisnite i stavite u frižider, da se malo stegne.

Napravite krem za čizkejk, tako št pomešate kiselu pavlaku, krem sir i čokoladu.

Umutite miskerom i dodajte želatin, koji ste rastvorili na pari. Sipajte krem preko osnove.

Napravite glazuru, tako što otopite čokoladu sa maslacem na pari. Prelijte čizkejk i stavite ga u frižider na nekoliko sati, da se dobro stegne.

Ukrasite iseckanom belom čokoladom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: