Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Dvobojni čokoladni čizkejk

Dvobojni čokoladni čizkejk

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Dvobojni čokoladni čizkejk1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
7
"Ukusan, zaista efektan i originalan čizkejk, možete ga ukrasiti sa sladoledom i servirati gostima"

Potrebni sastojci

  • keks - 225 g
  • maslac - 65 g, rastopljen
  • crna čokolada - 225 g
  • bela čokolada - 225 g
  • krem sir - 240 g
  • pavlaka - 500 g
  • smeđi šećer - 175 g
  • jaja - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Namažite kalup za pečenje. Izmrvite keks i pomešajte ga sa rastopljenim masalcem, nakon toga stavite ponovo u kalup. Rastopite dve vrste čokolade u posebnim posudama. Pomešajte krem sir, pavlaku, šećer i jaja i mutite dok ne dobijete glatku smesu.

Podelite na dva dela i jedan deo pomešajte sa crnom čokoladom, a drugi sa belom. Sipajte polovinu bele smese preko osnove keksa, nakon toga sipajte tamnu smesu i na kraju završite preostalom belom čokoladom.

Sa malom čačkalicmo našarajte malo čizkejk da dobijete mermerni efekat. Zapecite u ugrejanoj rerni na 160 stepeni 50 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: