Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk čokoladni tartufi

Čizkejk čokoladni tartufi

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141142k146
Čizkejk čokoladni tartufi
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
08/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
110 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
165 min.
Porcije
10
"Omiljeno i neodoljivo iskušenje sa predivnom dopunom koja se topi, njegovu tajnu ćete otkriti samo ovde"

Potrebni sastojci

  • za osnovu od keksa
  • keks - 210 g, fino mleveni (kakao)
  • orasi - 100 g, fino mleveni
  • maslac - 100 g, istopljeni
  • za nadev
  • maskarpone - 500 g
  • čokolada - 300 g, mlečni ili crna čokolada po izboru
  • jaja - 3 komada
  • šećer u prahu - 200 g
  • tečna pavlaka - 150 ml
  • za preliv
  • crna čokolada - 150 g
  • tečna pavlaka - 100 ml
  • maslac - 35 g, na sobnoj temperaturi
  • za ukras tartufa
  • crna čokolada - 150 g
  • pavlaka - 75 ml
  • esencija - rum
  • kakao
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremanje osnove: Pomešajte sve sastojke, utabajte i dobro izravnajte u kalupu za tortu sa pokretnim dnom, prethodno obloženim papirom za pečenje. Stavite u frižider da se ohladi dok pripremate nadev.

Pripremanje nadeva: Umutite maskarpone sa šećerom u prahu u homogen, gladak krem. Istopite čokoladu na vodenoj pari i dodajte je u maskarpone smesu. Ponovo mutite dok se čokolada dobro ne apsorbuje. Dodajte jedno po jedno jaje uz neprestano mućenje. Na kraju dodajte tečnu pavlaku i ponovo umutite.

Kalup za tortu omotajte folijom. Ovo je potrebno s obzirom na to da će se čizkejk peći na vodenoj pari i ne sme da uđe voda. Sipajte maskarpone-čokoladnu smesu na koru od keksa u kalup. Pecite na vodenoj pari na 160 stepeni 50-55 minuta ili dok se čizkejk po krajevima ne stegne, a da u centru bude još tečan. Hladite barem na dva sata ili na celu noć.

Pripremanje preliva: Pripremite čokoladni ganaš od navedenih sastojaka, tako što zagrejete pavlaku do ključanja i sipate je na čokoladu. Mešajte dok se ne istopi i ne dobije gladak krem. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi i dodajte meki maslac. Dobro umutite smesu i prelijte ohlađeni čizkejk.

Pripremanje tartufa: Zagrejte pavlaku do tačke ključanja i sipajte je na čokoladu. Mešajte smesu dok se čokolada ne istopi. Gotov ohlađeni ganaš stavite u frižider na nekoliko sati. Kad je gotov, zagrebite malom kašikom smesu i napravite kuglice. Uvaljajte gotove loptice u kakao. Dekorišite gotov i ohlađeni čizkejk tartufima i kakaom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: