Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Rebarca»Pečene svinjske grudi sa kožicom

Pečene svinjske grudi sa kožicom

ZoriZori
Guru
7292375k216
Pečene svinjske grudi sa kožicom
Fotografije: Zori
1 / 7
07/08/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Mi smo skromni, držimo do hrskave korice, a povrće možemo ostaviti vama"

Potrebni sastojci

  • svinjske grudi - 1 kg, sa kožom i kostima
  • krompir - 4 komada, krupniji
  • šargarepa - 2 komada
  • ulje - 50 ml
  • voda
  • za marinadu
  • so - 1 kašičia
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • beli luk - 1 kašičica, granuče
  • luk - 1 kašičica, granuče
  • korijander - 1/2 kašičice, mleven
  • kim - 1/2 kašičice, mleven
  • kumin - 1/2 kašičice, mleven
  • origano - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Sve sastojke za marinadu pomešajte i lepo promešajte. Odvojite 1-2 prstohvata marinade.

Oštrim nožem napravite duboke proreze na mesu, na 2 cm, skor do kože, treba da odstane oko 2 cm od kože, neisečeno.

Svinjske grudi pospite i natrljajte začinima, i proreze takođe. Meso stavite sa kožom na gore u pleh za pečenje i uvijte folijom, ostavite u frižideru na 24 sata.

Nakon toga dodajte sa strane krompi i šargarepu, oljuštene, dodajte ulje i sve lepo promešajte da ih mast pokrije. Dodajte 1 šolju vode i dobro pokrijte pleh aluminijumskom folijom.

Prebacite u prethodno ugrejan pleh na 180 stepeni sa uključenim ventilatorom, pecite oko sat vremena.

Kad prođe vreme, izvadite pleh i okrenite meso. Vratite u rernu da se peče bez folije i pecite još 15 minuta na 160 stepeni. Isključite rernu i ostavite unutra bar 30 minuta da meso odstoji.

Meso servirajte isečeno na porcije i ukgrašeno povrćem.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: