Način pripreme
Sve sastojke za marinadu pomešajte i lepo promešajte. Odvojite 1-2 prstohvata marinade.
Oštrim nožem napravite duboke proreze na mesu, na 2 cm, skor do kože, treba da odstane oko 2 cm od kože, neisečeno.
Svinjske grudi pospite i natrljajte začinima, i proreze takođe. Meso stavite sa kožom na gore u pleh za pečenje i uvijte folijom, ostavite u frižideru na 24 sata.
Nakon toga dodajte sa strane krompi i šargarepu, oljuštene, dodajte ulje i sve lepo promešajte da ih mast pokrije. Dodajte 1 šolju vode i dobro pokrijte pleh aluminijumskom folijom.
Prebacite u prethodno ugrejan pleh na 180 stepeni sa uključenim ventilatorom, pecite oko sat vremena.
Kad prođe vreme, izvadite pleh i okrenite meso. Vratite u rernu da se peče bez folije i pecite još 15 minuta na 160 stepeni. Isključite rernu i ostavite unutra bar 30 minuta da meso odstoji.
Meso servirajte isečeno na porcije i ukgrašeno povrćem.
Prijatno!