Svinjske grudi sa krompirom

18/01/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj201524
"Birajte klasiku - aromatično meso sa krompirom "
Priprema15 min.
Kuvanje75 min.
Ukupno90 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano116
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske grudi - 1 kg, celo parče sa kostima
  • biber
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • so
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 prstohvat, ljuta
  • soja sos - 1 kašika
  • beli luk - 1 čen
  • rakija - 1 kašika
  • za krompir
  • krompir - 6 komada, krupni
  • luk - 2 glavice, crni
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • majčina dušica - 1 prstohvat
  • ruzmarin - 1 prstohvat
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • bujon - 200 ml, od povrća
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir i luk očisitite i operite. Isecite ih na velike polumesece. Stavite ih u tepsiju, prelijte maslinovim ulje, posipajte majčinom dušicom, solju, biberom, alevom paprikom, iseckanim ruzmarinom i promešajte. Sipajte bujon.

Komad mesa premažite smesom od soja sosa, začina, maslinovog ulja, rakije i iseckanog belog luka. Rukama dobro utrljajte smesu u meso, pa ga stavite u tepsiju kod krompira.

Pokrijte tepsiju aluminijumskom folijom i stavite u zagrejanu rernu da se peče sat vremena na 180 stepeni.

Izvadite tepsiju, sklonite foliju i ponovo vratite u rernu da se meso i krompir zapeku još 15 minuta. Poslužite meso isečeno.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar