Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Pečene svinjske grudi u fantastičnom paradajz sosu

Pečene svinjske grudi u fantastičnom paradajz sosu

Todorinka BernardovaTodorinka Bernardova
Inovator
14925523
Pečene svinjske grudi u fantastičnom paradajz sosu
Fotografije: Todorinka Bernardova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
2
"Smelo pospite peršunom svinjske grudi u paradajz sosu i uživajte"

Potrebni sastojci

  • pivo - 100 ml
  • svinjetina - 1 kg, sa grudi
  • beli luk - 2 čena
  • ulje - 3 kašike
  • aleva paprika
  • biber
  • voda
  • so
  • Za sos od paradajza
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 4 - 5 komada
  • beli luk - 4 čena
  • lovorov list
  • bosiljak
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pospite svinjske grudi začinima i prelijte ih uljem, dobro utrljajte arome u meso.

Prebacite meso u pleh i ulijte unutra pivo i vodu. Pokrijte pleh folijom i pecite u umereno zagrejanoj rerni oko 90 minuta.

U međuvremenu pripremite paradajz sos. Naseckajte luk i pržite ga na vrućoj masnoći.

Dodajte sitno seckani paradajz, kuvajte dok se ne napravi pire. Zatim sos začinite začinima i pasiranim belim lukom.

Pečenu svinjetinu prelijte sosom od paradajza i vratite u rernu na još 30 minuta, uklanjajući foliju.

Pospite svežim peršunom i poslužite.

Pečene svinjske grudi u divnom sosu od paradajza su veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: