Tost pitice

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
09/08/2018
"Najhrskavije pitice "
Priprema10 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno15 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano738
  • Pregledi tokom meseca62
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za jednu koru pite
  • kore za pitu - 2 komada (tanke)
  • sir - 30 g
  • ulje - 4 supene kašike (maslac)
* merne jedinice

Način pripreme

Namažemo jednu koru uljem ili rastopljenim maslacem, tu i tamo, ne mnogo. Odozgo stavljamo drugu koru i nju malo namažemo.

Koru podelimo na 3 dela. U srednji deo stavljamo mrvljeni sir do srednine. Levom stranom pokrivamo nadev, desnom stranom pokrivamo levu stranu. Pravimo pravougaonik.

Počinjemo da savijamo, mažemo nakon svakog savijanja dok ne dobijemo piticu. Na kraju namažemo vodom, a spolja sa malo masti sa obe strane. Pečemo u tosteru dok ne dobiju zlatnu boju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar