Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita u tiganju»Mekane pitice u tiganju

Mekane pitice u tiganju

Sunny PetkovaSunny Petkova
Početnik
7223
Mekane pitice u tiganju
Fotografije: Sunny Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
10
"Kada su svi gladni i već vas čekaju za stolom, treba da se bacite na brz i isproban recept za pitice na tiganju"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1/2 pakovanja
  • sir - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • ulje - za mazanje
  • mast - za prženje ili ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Sir, jaja i kiselo mleko se umute veoma dobro, tako da nema grudvica.

Listovi kora se raseku po sredini široke strane.

Uzimamo list, savijamo ga po dužini na pola, namažemo uljem, posipamo nadevom polovinu listova i počinjemo da ih zatvaramo.

Presavijamo dugu stranu na oko 1, 5-2 cm i sa druge strane ga savijamo u trougao. Presavijamo ga nekoliko puta i zatvaramo.

U suvi tiganj stavljamo malo masnoće da se zagreje na jakoj ringl i stavljamo pitice da se isprže sa obe strane.

Ispadaju mnogo ukusne i mekane pitice na tiganju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: