Majstorska domaća kobasica

Desislava DonchevaDesislava Doncheva
Kuvar
10736298
Majstorska domaća kobasica
Fotografije: Bozhidar Dimitrov
8 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Sa merakom da pripremite, sa merakom da isečete tanko i sa uživanjem da jedete"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 5 kg
  • teleće meso - 5 kg
  • biber - 50 g
  • čubar - 100 g
  • kumin - 100 g
  • čili - 40 g
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Svinjsko i teleće meso sitno sameljite. Sve to prebacite u veliku posudu, dodajte mlevene začine (biber, čubar, kumin, čili i so) i mešajte duže vremena.

Ostavite mleveno meso da odstoji nekoliko sati i ponovo premesite. Tako ponavljajte nekoliko puta da se mleveno meso bolje začini.

Ono treba da odstoji jedan dan, nakon toga punimo kobasice. Ostavljamo napolju da se suše.

Četvrtog dana, uz pomoć oklagije razvučemo i ponovo zakačimo na provetrivo mesto.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: