Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Domaća kobasica»Domaća kobasica sa kuvanim krompirom

Domaća kobasica sa kuvanim krompirom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Domaća kobasica sa kuvanim krompirom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
25
"Jednostavno i ukusno, dva uslova za spremanje ukusnog jela su potpuno ispunjena"

Potrebni sastojci

  • za kobasicu
  • svinjsko meso - 6 kg
  • teleće meso - 4 kg
  • slanina - 2 kg
  • biber - 1 kesica
  • aleva paprika - 12 kašika
  • čubar - 12 kašika
  • so - 260 g
  • za garnirung
  • krompir - 600 g
  • mladi luk
  • sirće
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se samelje na mašini i zamesi se sa svim začinima.

Stoji tako 2-3 dana, pri čemu se meša, i kada je zrelo, pune se creva.

Zakači se na provetrivo mesto da se suši, a još je sočno, na 2-3 dana, može da se peče na roštilju ili grilu pri čemu se zacepi na nekoliko mesta.

Garniramo sa kuvanim krompirom i mladim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: