Prlenke sa svežim mlekom

15/08/2018
"Brze i aromatične prlenke, jednostavne za pripremu, koje mogu da se jedu ovako ili umesto hleba "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano419
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prosejemo brašno. Malo ugrejemo mleko, u njemu rastvorimo kvasac. Dodajemo šećer. so, ulje. Postepeno i brašno.

Sastojke mešamo kašikom. Mesimo na brašnom posutoj radnoj površini. Testo nadolazi 30 minuta na toplom, uvijeno. Podelimo testo na 2 dela.

Vučemo namazanim rukama. Na namazanom plehu, posutom sa malo brašna, stavljamo prlenke.

Posipamo rednanim kačkavaljem. Odozgo stavljamo na mesta male komade maslaca.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar