Svinjska kolenica sa povrćem u glinenoj đuvečari

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74223
29/08/2018
"Tako je volimo - na laganoj vatri i u đuvečari, a vi se ne oblizujte već zapišite recept "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano400
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 1 kg, bez kostiju
  • luk - 2 glavice
  • celer 1/2 glavice
  • šargarepa - 3 komada
  • paprika - 3 crvena
  • beli luk - 5 čenova
  • krompir - 6 komada
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • lovorov list - 2 komada
  • piment - 3 - 4 zrna
  • bujon - 1 kocka, od povrća
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se iseče na krupne paričiće (za jednu prociju) začinjava se solju i biberom i zapeče se u tiganju sa svih strana.

U tiganju se izdinsta isečeno povrće. Dodaju se začini i dolivaju se 3 šolje vode.

Poređa se meso u glinenu đuvečaru, dodaje se smesa od povrća.

Pečemo na 200 stepeni dok meso ne bude gotovo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar