Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinjska kolenica sa krompirom u đuvečari

Svinjska kolenica sa krompirom u đuvečari

Svinjska kolenica sa krompirom u đuvečari
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 8sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
8
"Pečena svinjska kolenica? Da li ste spremni za ovakav delikates? Jeste da je potrebno vreme da se spremi, ali dobijate i više nego ukusno jelo."

Potrebni sastojci

  • krompir - 1. 5 kg
  • svinjska kolenica - 1 velika sa sve kosti
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • crno vino - 1 šolja
  • beli luk - 3 čena
  • so
  • biber
  • čubar
  • aleva paprika
  • maslac - 1 kašika za premazivanje kolenice
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir, šargarepu i luk očistite, pa krupno iseckajte. Poređajte ih na dno glinene posude, pa posolite, posipajte biber, čubar i dodajte čenove belog luka.

Svinjsku kolenicu premažite otopljenim maslacem, pa posipajte malo soli, bibera i alevu papriku. Preko kolenice poređajte krompire. Sipajte 1 šolju crnog vina i 1 šolju tople vode.

Pokrijte aluminijumskom folijom, poklopite i đuvečaru stavite u hladnu rernu, a onda neka se peče na donjoj granici umerene temperature.

Pecite oko 2 i po sata, pa zatim sklonite foliju i poklopac i vratite da se sve dopeče dok kožica ne bude hrskava.

Jelo poslužite isečeno, sa kriškom limuna i svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: