Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Svinjska kolenica sa pečurkama i povrćem

Svinjska kolenica sa pečurkama i povrćem

Svinjska kolenica sa pečurkama i povrćem
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Podelite ukusne trenutke sa voljenim ljudima uz ovu svinjsku kolenicu za večeru"

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 1 komad
  • luk - 1 - 2 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • beli luk - 1 glavica
  • praziluk - 1 struk
  • pečurke - 500 g
  • čorbadžijske paprike - 10 - 12 komada
  • so
  • biber
  • soja sos
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite svinjsku kolenicu i skuvajte je u ekspres loncu.

U odgovarajuću posudu za pečenje stavite oljušten i očišćen, sitno isečen luk, praziluk, beli luk i šargarepe. Sipajte ulje i dinstajte povrće dok ne omekša u zagrejanoj rerni.

Stavite kolenicu preko dinstanog povrća, dodajte šolju bujona, začinite solju i biberom.

Dodajte očišćene pečurke i čorbadžijske paprike.

Prelijte sa 2-3 kašike soja sosa. Pokrijte posudu aluminijumskom folijom.

Vratite posudu u rernu u dopecite jelo - treba da ostane na masnoći, a kolenica da dobije braonkasto-zlatastu preplanulost. Da biste to postigli, pred kraj pečenja sklonite foljiu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: