Piletina sa spanaćem i pirinčem iz rerne

30/08/2018
"Čim se pojavi svež spanać - odmah pripremamo ovu svežu i veoma laganu piletinu da bismo proslavili proleće "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 229
  • Pregledi tokom meseca43
  • Pregledi tokom sedmice13
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

/undefined /undefined Skuvamo pileće batake u posoljenoj vodi, ocedimo, odvojimo emso od kostiju.

Sačuvamo bujon i procedimo.

Ugrevamo mast u tiganju, propržimo sitno iseckan luk i šargarepu, oljuštenu i isečenu na komade, dodajemo opran i oceđen pirinač da se prži kratko, sipamo 2 šolje od bujona i ostavljamo 4-5 minuta na tihoj vatri, pred kraj dodajemo očišćen i isečen spanać.

Začinimo solju po ukusu, biberom i origanom. Promešamo i prebacujemo u pleh, odozgo poređamo komadiće piletine, sipamo još 2 šolje bujona.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok pirinač ne bude gotov.

Ukusno jelo u tanjiru!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar