Način pripreme
1 Kuhinjskom sekirom isecite polovinu zeca na velike komade. Stavite u obilnu količinu vode sa kašičicom sirćeta, zrnima bibera i lovorovim listom da se kuva oko sat vremena na umerenoj vatri.
2. Iseckajte luk i propržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte pirinač i propržite i njega, mešajte neprestano.
3. Prebacite pirinač u pleh i pomešajte sa spanaćem - odmrznutimi i iseckanim.
4. Procedite bujon iz kuvanja mesa i sipajte u pleh onoliko koliko je potrebno odnost pirinča koji koristite - približno 3:1.
5. Poređajte komade zečetine i pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok se bujon ne bude upio potpuno.
6. Kad izvadite iz rerne, pokrijte zeca sa pirinčem krpom da odstoji jelo 10 minuta, nakon toga servirajte.
Prijatno sa ovom klasikom iz kuhinje - zec sa pirinčem sa spanaćem iz rerne!