Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Pečeni zec»Zec sa pirinčem i spanaćem iz rerne

Zec sa pirinčem i spanaćem iz rerne

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Zec sa pirinčem i spanaćem iz rerne
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
95 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
5
"Pred klasikom smo nemoćni, delimo jedan od omiljenih recepata za zeca sa pirinčem i spanaćem iz rerne"

Potrebni sastojci

  • zec - 1/2, 700 g, očišćen, isečen po dužini, po sredini
  • pirinač - 2 šolje od 200 ml
  • spanać - 200 - 250 g, zamrznut
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 5 - 6 supenih kašika
  • so - po ukusu
  • sirće - 1 supena kašika
  • biber - 8 zrna
  • lovorov list - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

1 Kuhinjskom sekirom isecite polovinu zeca na velike komade. Stavite u obilnu količinu vode sa kašičicom sirćeta, zrnima bibera i lovorovim listom da se kuva oko sat vremena na umerenoj vatri.

2. Iseckajte luk i propržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte pirinač i propržite i njega, mešajte neprestano.

3. Prebacite pirinač u pleh i pomešajte sa spanaćem - odmrznutimi i iseckanim.

4. Procedite bujon iz kuvanja mesa i sipajte u pleh onoliko koliko je potrebno odnost pirinča koji koristite - približno 3:1.

5. Poređajte komade zečetine i pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok se bujon ne bude upio potpuno.

6. Kad izvadite iz rerne, pokrijte zeca sa pirinčem krpom da odstoji jelo 10 minuta, nakon toga servirajte.

Prijatno sa ovom klasikom iz kuhinje - zec sa pirinčem sa spanaćem iz rerne!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: