Način pripreme
Ovu piletinu sa graškom iz rerne pripremate brzo, jednostavno i veoma je ukusno.
Operite i isecite svo povrće sitno, bez krompira. Njih oljuštite i secite na velike komade.
Ugrejte malo masnoće u ekspres loncu i stavite meso, prethodno oprano i isečeno na zalogaje. Dobro propržite i dodajte povrće.
Nakon 5 minuta stavite zamrznuti grašak i krompir. Sačekajte da provri i sipajte vidno. Nakon što alkohol ispari stavite kečap o alevu papriku, a nakon nekoliko minuta sipajte vodu, koliko da sve pokrije.
Dodajte začine, promešajte i zatvorite. Merite 10 minuta (nakon toga počinje da izlazi para) i isključite.
Sačekajte da para izađe i otvorite poklopac. Prebacite u pleh.
Uključite rernu na 200 stepeni i sačekajte da se ugreje. Stavite pleh sa vašim piletom sa graškom i pecite 30-40 minuta.