Način pripreme
Grudi isečemo horizontalno po dužini na dva-tri tanka parčeta. Svako parče izlupamo.
Posolimo i pobiberimo po ukusu i utrljamo.
U dubokom tanjiru umutimo jaja sa suvim začinima. U plitkom tanjiru pomešamo parmezan sa iseckanim peršunom.
Svako parče uvaljamo u parmezan, nakon toga potapamo u jaje i i posle ponovo parmezan.
U ugrejanom ulju pržimo pohovane pileće filee dok ne dobiju zlatnu boju, oko 2 minuta po strani. Kad budu gotovi, ostavljamo sa strane.
Iseckani beli luk propržimo u preostalom ulju i dodajemo paradajz sa šećerom, 1 supenom kašikom origana, so i biber.
Ostavljamo na tihoj vatri oko 5-10 minuta.
U pleh sipamo gotov paradajz sos, rasporedimo pileće grudi i odozgo na mestima stavljamo komadiće mocarele.
Stavljamo da se peče u rerni piletina sa parmeznaom 10-15 minuta ili dok se mocarela ne rastopi.