Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina sa parmezanom iz rerne

Piletina sa parmezanom iz rerne

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Piletina sa parmezanom iz rerne
Fotografije: Raya Andonova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Na tanjiru ima jedna mala Italija - prirpemite ovu ukusnu piletinu sa parmezanom za drage ljude i pogledajte kako odjednom počinju da budu bolji prema vama"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 2 komada
  • jaja - 1 komad, L veličina
  • origano
  • bosiljak
  • majčina dušica
  • ruzmarin
  • so
  • biber
  • parmezan - 75 g
  • peršun - 2 struka
  • ulje - 4 supene kašike
  • beli luk - 2 čena
  • šećer . 1 kašičica
  • paradajz - 1 konzerva na kockcie
  • mocarela - 100 g ili topljeni sir
* merne jedinice

Način pripreme

Grudi isečemo horizontalno po dužini na dva-tri tanka parčeta. Svako parče izlupamo.

Posolimo i pobiberimo po ukusu i utrljamo.

U dubokom tanjiru umutimo jaja sa suvim začinima. U plitkom tanjiru pomešamo parmezan sa iseckanim peršunom.

Svako parče uvaljamo u parmezan, nakon toga potapamo u jaje i i posle ponovo parmezan.

U ugrejanom ulju pržimo pohovane pileće filee dok ne dobiju zlatnu boju, oko 2 minuta po strani. Kad budu gotovi, ostavljamo sa strane.

Iseckani beli luk propržimo u preostalom ulju i dodajemo paradajz sa šećerom, 1 supenom kašikom origana, so i biber.

Ostavljamo na tihoj vatri oko 5-10 minuta.

U pleh sipamo gotov paradajz sos, rasporedimo pileće grudi i odozgo na mestima stavljamo komadiće mocarele.

Stavljamo da se peče u rerni piletina sa parmeznaom 10-15 minuta ili dok se mocarela ne rastopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: