Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Krhke svinjske šnicle sa mlekom

Krhke svinjske šnicle sa mlekom

LiubomiraLiubomira
Početnik
1
Krhke svinjske šnicle sa mlekom
Fotografije: Monika Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Kako beše poslovica - u ovom jelu ima svega - od svinjetine - mleka, ili grešimo?"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 4 komada
  • sveže mleko - 250 ml
  • biber - 1 prstohvat, za posipanje
  • aleva paprika
  • za sotirani krompir
  • krompir - 500 g, sitan
  • mirođija
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • maslac - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Poređamo šnicle u pleh, namazan sa malo ulja, posipamo biberom i svuda dobro namažemo. Stavljamo pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni.

U mleko dodajemo malo soli i bibera, dobro promešamo. Kad se šnicle malo zapeku, prelivamo mlekom i vraćamo u rernu.

Za prilog:

Operemo krompir, ne ljuštimo ga.

Pržimo u fritezi, a nakon toga stavljamo u pleh, prelivamo sa prethodno rastopljenim maslacem, pomešamo sa mirođijom i belim lukom i pečemo malo u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: