Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Krhke svinjske šnicle u vinskom sosu

Krhke svinjske šnicle u vinskom sosu

Krhke svinjske šnicle u vinskom sosu
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
5
"Koliko god da su krhke svinjske šnicle, sa jednim sosićem bi bile mnogo ukusnije i aromatične"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 450 g, od ribića
  • luk - 1 glavica
  • pileći bujon - 200 ml
  • maslac - grudva
  • belo vino - 200 ml
  • brašno - 1 kašika
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite svinjske šnicle i pospite ih biberom i solju, nakon toga ih ostavite da odstoje tako tridesetak minuta.

U tiganju istopite maslac i zapecite začinjene šnicle sa obe strane. Izvadite ih.

U isti tiganj sipajte dve kašike maslinovog ulja. Zapržite ustinjeni luk i dodajte brašno, kuvajte nekoliko minuta.

Dodajte vino, a nakon još 3-4 minuta sipajte i pileći bujon. Kada smesa provri sklonite sa vatre i pasirajte.

Vratite na vatru pasirani sos i ubacite unutra šnicle. Dinstajte 5 minuta isključite ringlu.

Krhke svinjske šnicle u vinskom sosu su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: