Način pripreme
Svinjski kontra file pospite solju, biberom, majčinom dušicom limun, izgnječenim čenovima belog luka i na kraju pospite maslinovim uljem.
Ostavite da se marinira minimum 6 sati ili celu noć.
Pečurke operite, očistite i ako su sitnije isecite zajedno sa drškom na dva dela.
Slajs kuvano-dimljene svinjske slanine isecite na jednake pravougaone komade.
U vatrostalnu činiju porešajte sve sastojke, prethodno namažite dno sa malo maslinovog ulja ili delom marinade iz mesa.
Prvo poređajte red pečuraka, nakon toga kontra file. Četkom namažite svinjetinu sa majonezom i pospite začinima. Na meso ponovo poređajte pečurke, komade slanine, kontrafile i majonez sa začinima.
Na kraju završite trećim redom pečuraka, komadima slanine i namažite majonezom slajs slanine.
Vatrostalnu činiju stavite u hladnu rernu i postepeno ugrevajte rernu na 180-200 stepeni. Kad dostigne temperaturu, merite 25 minuta i isključite.
Servirajte preliveno sa malo sosa koji se odvojio u činiji.
Prijatno!