Način pripreme
Svinjetina (može da se napravi i sa piletinom) je u fileima, začinjenim solju i biberom. Zapržimo ih u malo masnoće dok ne postanu zlatasti sa obe strane i poređamo u posudu za pečenje.
Sečemo pečurke i disntamo ih u šerpi sa malo maslaca i ulja, začinjene solju i biberom i strukom mladog luka. Nakon što su gotove proebacujemo ih u jednu posudicu.
Koristimo šerpu od pečuraka, stavljamo ulje i u njemu pržimo 2 kašike brašna. U tankom mlazu i uz mešanje dodajemo pavlaku, sveže mleko i vodu.
Dodajemo deo pečuraka, kad provri - pasiramo, vraćamo na ringlu i dodajemo preostale pečuurke, biber, so, muskatni oraščić i topljeni sir (ja sam stavila tri trouglića, od onih koji se prodaju u okrugloj kutiji).
Nakon što vri 5 minuta sklanjamo sa ringle i prelivamo šnicle.
Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 230 stepeni dok ne bude gotovo.
Komentari