Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Medeni svinjski kontra file sa krompirom i kelerabom

Medeni svinjski kontra file sa krompirom i kelerabom

Monika ManchevaMonika Mancheva
Šegrt
23115912
Medeni svinjski kontra file sa krompirom i kelerabom
Fotografije: Monika Mancheva
1 / 6
04/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Ovo je možda najapetitniji način za pripremu svinjskog filea - sa medenom marinadom i ukusnim prilogom"

Potrebni sastojci

  • svinjski kontrafile - 400 g
  • krompir - 1 komad
  • keleraba - 1 komad
  • so
  • za marinadu
  • med - 50 g
  • kečap - 100 ml
  • soja sos - 100 ml
  • beli luk - 3 čena
  • ulje - 30 ml
  • aleva paprika
  • biber
  • majčina dušica
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte u posudi sastojke za marinadu, ne treba da provri. Da se med potpuno rastopi. Dodajte beli luk, izgnječen ili iseckan.

Oljuštite krompir i kelerabu. Isecite na trakice. Začinite solju.

Meso izlupajte i utrljajte u njega so i biber. Potopite u marinadu i stavite u pleh.

Krompir i kelerabu pomešajte sa preostalom marinadom. Poređajte preko svinjetine, ne treba da se preklapa, ako je moguće.

Pecite svinjetinu sa krompirom u ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Kad povrće počne da se suši odozgo, okrenite ga.

Ako ne volite kelerabu, koristite samo krompir.

Keelerabu isecite sitnije od krompira i gledajte da bude lepo natopljena sosem da ne ostane suva.

Neka vam je ukusno sa ovim medenim svinjskim kontrafileom sa krompirom i kelerabom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: