Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Sudžuk»Domaći sudžuk sa dve vrste mesa

Domaći sudžuk sa dve vrste mesa

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Domaći sudžuk sa dve vrste mesa
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
5
"Za ukusan sudžuk - izaberite kvalitetno meso. Za veličanstven sudžuk - okupite oko stola celu porodicu i uživajte zajedno"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1.2 kg
  • teleće meso - 800 g
  • so - 40 g
  • kumin - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • korijander - po želji
  • biber - 1/2 kašičice, u prahu
  • svinjska creva
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite meso u mašini za mlevenje mesa. Pomešajte sa začinima i dobro promešajte. Svinjska crvea stavite na mašinu.

Možete uviti sudžuk u potkovicu ili da napravite kao običnu kobasicu.

Ako ćete kao potkovicu, gnječite svaki dan, stavite da se suši na provetrivom mestu 2-3 nedelje, nakon toga je gotovo za jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: