bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Kapama»Kapama sa dve vrste mesa

Kapama sa dve vrste mesa

Kapama sa dve vrste mesa
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
31/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje300 min.
Ukupno320 min.
Porcije4
"Znate kako je kod kapame - što više mesa stavite, bude ukusnija"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 400 g
  • svinjsko meso - 400 g
  • kiseli kupus - 1 glavica
  • pirinač - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • aleva paprika
  • biber
  • lovorov list
* merne jedinice

Način pripreme

U glinenu đuvečaru prvo ređamo - isečeni kiseli kupus, posle isečemo svinjetinu na kockice i stavljamo preko šolju pirinča, sloj kiselog kupusa, pileće meso, isečeno na zalogaje i na kraju sloj kiselog kpusa.

Između kupusa stavljamo nekoliko listova lovora. Svaki sloj posipamo biberom i alevom paprikom.

Đuveč poklopimo poklopcem. Jelo pečemo u umereno ugrejanoj rerni, gotovo je nakon 4-5 sati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: