Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Jela pod Sačem»Sač sa povrćem i dve vrste mesa

Sač sa povrćem i dve vrste mesa

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922954k332
Sač sa povrćem i dve vrste mesa
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
10/08/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Sač sa povrćem i dve vrste mesa je san o savršenoj večeri vašeg muža"

Potrebni sastojci

  • svinjski but - 800 g
  • pileći bataci - 800 g, meso bez kostiju
  • tikvice - 2 komada, male
  • paprike - 2 komada, zelene
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 2 glavice
  • blanširani krompir - 1 paket
  • so - po ukusu
  • kačkavalj - 100 g, rendan
  • marinada
  • ulje - 4 supene kašike
  • biber - po ukusu
  • univerzalni sos - 2 supene kašikel
* merne jedinice

Način pripreme

Operite, osušite i isecite dve vrste mesa na ivice, veličine zalogaja. Stavite u dve posebne posude, pospite sastojke marinadom, promešajte dobro i pokrijte poklopcem ili streč folijom. Stavite posude u frižier ne manje od 1 sat.

Isecite luk na krupnije komade, šargarepu i paprike na ivice, tikvice na kockice veličine zalogaja. Stavite ih u posudu, posolite i sipajte 2 supene kašike ulje, pržite svinjskom meso dok ne ostane na masti, izvadite i stavite pileće mesto, pržite dok ne ostane na masti.

Dve vrste proprženog mesa pomešajte u dubokoj posudi, dodajte povrće i deo krompira, promešajte, posolite, ako je potrebno i prebacite u hladnin sač, prethodno namazan uljem.

Odozgo poređajte preostali prženi krompir i stavite sač u hladnu rernu.

Uključite rernu na 180 stepeni i pecite 50 minuta, nakon što se rerne ugrejte na do navedene temeprature.

Izvadite pažljivo sač i pospite rendanim kačkavaljem ravnomerno i vratite sač da se kačkavalj rastopi.

Servirajte sač sa povrćem i dve vrste mesa odmah na trpezi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: