Taglijatele sa dve vrste mesa

AnonymousAnonymousPočetnik3
17/10/2019
"A da malo skoknemo do Italije?"
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano22
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • taljatele - 500 g
  • paradajz - 1 kg, svežeg ili pasiranog iz tetrapaka
  • beli luk - 2 čena
  • ljuta papričica
  • svinjsko meso - 150 g
  • pileće meso - 150 g
  • slanina - 100 g (panceta)
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • sok od paradajza - ili kecap
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • origano - 1 kašičica
  • peršun - 1 veza, naseckan
  • parmezan - 50 g, rendan
  • kačkavalj - 100 g narendan
* merne jedinice

Način pripreme

Taljatele skuvajte u slanoj vodi.

Paradajz prelijte ključalom vodom, oljuštite i presecite na četiri dela, uklonite koštice i naseckajte. Beli luk oljuštite i naseckajte. Papričicu rasecite po dužini, uklonite semenke, i iseckajte što sitnije.

Slaninu i meso nasecite na trakice, pa je zajedno sa papričicom i belim lukom prodinstajte na vrućem ulju. Umešajte paradajz i dinstajte još pet minuta. Posolite i pobiberite.

Testeninu ocedite, dodajte paradajzu i kratko zagrejte, promešajte, dodajte origano i narendan kackavalj i raspodelite na tanjire. Pospite peršunom i parmezanom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar