Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Miš-Maš»Domaće prženo jelo

Domaće prženo jelo

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5791342k127
Domaće prženo jelo
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 5
04/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Tradicija nalaže da nakon što pojedete celo prženo jelo, počistite tanjir domaće ispečenim hlebom sa hrskavom koricom!"

Potrebni sastojci

  • paprike - 5 komada, crvene, pečene
  • šargarepa - 3 komada
  • luk - 3 komada
  • biber
  • so
  • jaja - 2 komada
  • paradajz - 1 komada
  • sir - 300 g
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pečene paprike na trake. Očistite šargarepe i luk, isecite ih na sitno. Jaja umutite u posudici sa solju i biberom.

U tiganj stavite ulje, zagrejte na ringli i dodajte u njega luk i šargarepe. Zapržite na kratko dok luk ne dobije karamel boju. Oljuštite paradajz i narendajte ga na rende, dodajte ga u tiganj, stavite poklopac i izdisntajte dok tečnost ne ispari.

Na kraju kada se smesta zgusnula stavite jaja, promešajte tako da se sastojci pomešaju u tiganjum propržite 3 minuta i sklonite sa ringle.

Ostavite da se ohladi, uzmite pasator ili uređaj za gnječenje i pasirajte (izgnječite) lagano.

Namrvite sir, stavite ga u prženo jelo i promešajte u ujednačenu smesu. Servirajte ohlađeno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: