Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Miš-maš»Prženo jelo sa patlidžanom

Prženo jelo sa patlidžanom

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
16642679
Prženo jelo sa patlidžanom
Fotografije: Tanya Levenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Ovo prženo jelo će se lako pretvoriti u jelo koje se umače, ako sednete da ga jedete sa komadom toplog hleba"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad
  • paprike - 1 komad, crvene
  • luk - 2 srednje glavice
  • beli luk - 3 čena
  • paradajz - 200 g, iz konzerve
  • biber - 2 - 3 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan prepolovimo i sečemo na ivice. Stavljamo u šerpu sa malo vode i soli. Ostavljamo tako 30 minuta da se odvoji gorak sok.

Nakon toga operemo u đevđiru, ocedimo i lepo osušimo. Pržimo u ulju da bude polugotov.

Onda dodajemo luk, isečen na kriške i papriku isečenu na duge trakice.

Čim se povrće lepo zaprži, dodajemo paradajz i beli luk. Pržimo dok ne doijemo željenu gustinu - najbolje 3-4 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: