Paprike sa tikvicama

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4481501k207
Paprike sa tikvicama
Fotografije: Raya Andonova
1 / 3
01/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Povrće sa bešamel sosom iz rerne - očekivano ukusna kombinacija"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada
  • paprike - 6 komada, crvene, pečene
  • paradajz - 4 komada, sitno iseckan
  • pirinčano mleko - 300 ml
  • brašno - 5 supenih kašika
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice oljuštimo i sečemo na ne mnogo tanke krugove. Poređamo u pleh, obložen papirom za pečenje, namažemo uljem i posolimo. Pečemo u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne omekšaju - oko 30 minuta.

U ugrejano ulje stavljamo brašno, mešamo energično dok se ne rastvori i da se ne lepi. Po malo, uz neprestano mešanje dodajemo mleko. Mešamo dok se ne zgusne sos. Na kraju dodajemo so po ukusu.

U namazan pleh poređamo red paprika, nakon toga tikvice, odozgo paradajz i završavamo tikvicama.

Prelivamo bešamel sosom i pečemo 20-30 minuta na 200 stepeni.

* Po želji, ukoliko imate više paprike i veći pleh, možete staviti još jedan red paprika preko paradajza pre poslednjeg reda tikvica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: