Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle sa pečurkama i bešamel sosom u rerni

Šnicle sa pečurkama i bešamel sosom u rerni

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Šnicle sa pečurkama i bešamel sosom u rerni
Fotografije: Maria Simova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
10
"Šnicle, o kojima možete samo da sanjate"

Potrebni sastojci

  • za šnicle
  • šnicle - 10 komada, manje
  • soja sos - 2 kašike
  • senf - 2 kašike
  • biber - po ukusu
  • za bešamel
  • maslac - 100 g
  • brašno - 4 kašike, ravne
  • sveže mleko - 800 ml
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • luk - 2 glavice
  • pečurke - 300 g, sveže
  • kačkavalj - 100 g, za posipanje
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite šnicle, istucajte ih blago tučkom i stavite ih u posudu. Pospite biberom po ukusu i dodajte soja sos i senf, promešajte ih dobro i ostavite sa strane.

Isecite luk i pečurke na tračice.

Zagrejte malo ulja i zapržite prvo luk dok ne omekša, a posle i pečurke dok ne dobiju blagu zlatastu boju, posolite zaprženo povrće i ostavite sa strane.

Zagrejte malo ulja i zapržite šnicle sa obe strane dok ne postanu zlataste. Izvadite ih iz tiganja i rasporedite na dno posude za pečenje.

Istopite i zagrejte maslac, dodajte brašno i zapržite dok ne dobiju zlatastu boju. Nalijte hladno mleko u tankom mlazu uz neprestano mešanje i kuvajte dok se ne zgusne, posolite i pospite biberom po ukusu.

Prelijte šnicle Bešamelom, preko njega ravnomerno pospite luk i pečurke.

Stavite posudu za pečenje u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 30 minuta. Pospite narendanim kačkavaljem ravnomerno i zapecite još 15 minuta dok ne postane zlatasto braon. Izvadite posudu iz rerne i pospite sitno isečenim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: