Način pripreme
Pripremite bešamel, tako što zagrejete mleko u šerpi. Za to vreme u drugoj posudi zagrejte maslac i dodajte brašno uz neprestano mešanje odk se brašno ne rastvori u maslacu.
Na kraju dodajte sveže mleko zagrejano uz neprestano mešanje, začinite solkju, oraščićem, biberom i origanom.
U pravougaonu posudu za pečenje, namazanu maslacem, stavite malo bešamela i tri kore za lazanju, posle dodajte ponovo bešamel sos, dinstane pečurke, plavi sir, parmezan i ponovo ponovite tako dok se ne potroše sastojci.
Na kraju završite ukusnu lazanju bešamel sosom i preostalim narendanim parmezanom i pospite origanom.
Stavite aluminijumsku foliju i pecite 20 miuta, nakon toga sklonite foliju i dopecite lazanju sa pečurkama još 15 minuta.
Nakon toga ostavite lazanju sa bešamel sosom, pečurkama i sirom da se stegne 15 minuta.