Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa bešamel sosom, pečurkama i sirom

Lazanja sa bešamel sosom, pečurkama i sirom

Liusien IvanovLiusien Ivanov
Početnik
10157
Lazanja sa bešamel sosom, pečurkama i sirom
Fotografije: Liusien Ivanov
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Dobro ispečena lazanja je pravo remek delo, koje ne oduzima mnogo vremena, ali će mu se ukus dugo pamtiti"

Potrebni sastojci

  • kore za lazanju - 150 g
  • gorgonzola - 100 g
  • parmezan - 100 g
  • pečurke - 250 g
  • origano
  • za bešamel
  • sveže mleko - 1 litar
  • brašno - 50 g
  • maslac - 80 g
  • muskatni oraščić
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite bešamel, tako što zagrejete mleko u šerpi. Za to vreme u drugoj posudi zagrejte maslac i dodajte brašno uz neprestano mešanje odk se brašno ne rastvori u maslacu.

Na kraju dodajte sveže mleko zagrejano uz neprestano mešanje, začinite solkju, oraščićem, biberom i origanom.

U pravougaonu posudu za pečenje, namazanu maslacem, stavite malo bešamela i tri kore za lazanju, posle dodajte ponovo bešamel sos, dinstane pečurke, plavi sir, parmezan i ponovo ponovite tako dok se ne potroše sastojci.

Na kraju završite ukusnu lazanju bešamel sosom i preostalim narendanim parmezanom i pospite origanom.

Stavite aluminijumsku foliju i pecite 20 miuta, nakon toga sklonite foliju i dopecite lazanju sa pečurkama još 15 minuta.

Nakon toga ostavite lazanju sa bešamel sosom, pečurkama i sirom da se stegne 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: