Kebap Bosfor

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
14535762
Kebap Bosfor
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
6
"Izuzetna đakonija sa sočnim povrćem i aromatičnim ćufticama, u koju smo se zaljubili još kad smo je pogledali"

Potrebni sastojci

  • Za ćuftice
  • mleveno meso - 600 g
  • prezle
  • jaje - 1 komad
  • luk
  • začini
  • Povrće
  • patlidžani - 2 komada
  • tikvice - 2 komada
  • paradajz - 3 - 4 komada
  • pečurke - 2 - 3 pečurke
  • luk - 1 glavica, crni
  • kačkavalj - narendan, za posipanje
  • začini - zeleni
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesi se mleveno meso sa začinima i oblikuju se loptice - ćuftice.

Svo povrće isečemo na kolutove, dok se patlidžan natapa 15 minuta u posoljenoj vodi, luk - na šajbne.

U podmazanu posudu za pečenje ređamo ćuftice, dok se između njih naređa povrće.

Solimo i posipamo zelenim začinima. Pečemo oko 50 minuta i nakon toga posipamo obilno kačkavaljem. Dopečemo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: