Način pripreme
Prethodno iseckano meso kuvamo oko 15 minuta. Kad ga ocedimo iz tečnosti, dinstamo u malo masti.
Čim vidite da je počelo da menja boju, stavite odmah iseckan luk i iseckane pečurke. Poklopite i ostavite tako dok pečurke ne omekšaju i smesa se ne zgusne.
Začinite, promešajte i skinite sa vatre. Prebacite jelo u dve đuvečare, u svaku porciju stavite po jedan komad topljenog sira.
Dodajte i po jedno umućeno jaje u svaku posudu. Poklopite đuvečare i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15-ak minuta. Nakon toga ostavite jelo da se malo ohladi. Servirajte sa salatom u zavisnosti od sezone i prepečenim hlebom.
Napomena: Ja sam iz rodnog mesta Penče Kubadinskog i ovaj kebap je njegov specijalitet, koji sam naučila od njegovog kuvara. U originalnom receptu ovaj kebap se priprema sa mesom divlje svinje. Đuveči se mogu zapeći i u halogenoj rerni - na donjem roštilju 15 minuta na 225 stepeni.