Bakina ukusna gozba

Bakina ukusna gozba
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
10/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
"I o vašoj gozbi će se širiti legende, ako je napravite po ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 g
  • dimljeno meso - 200 g
  • marinirane pečurke - 250 g
  • mladi luk - 250 g
  • paradajz - 2 komada
  • sok od paradajza - 250 ml
  • beli luk - 5 čenova
  • ljute paprike - 2 komada
  • biber - prstohvat
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • peršun
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjsko meso na ivice i stavite u tiganj sa uljem, pržite i dodajte malo vode.

Isecite sitno mladi luk, a paradajz oljuštite i isecite na sitne kockice.

Stavite poklopac na tiganj i kad meso provri i ostane na masti sipajte sok od paradajza, paradajz, luk, pečurke i dimljeno meso.

Začinite začinima i ostavite da se krčka na tihoj vatri.

Pre nego što isključite, jelo pospite peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: