Bakina penjurlija

Bakina penjurlija
Fotografije: Monika Ivanova
1 / 2
04/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
"Jedna neverovatno ukusna penjurlija, koja će vas naterati da ustanete rano ujutru, da je probate dok je još topla"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 300 ml, mlako
  • kvasac - 1 kockica
  • jaja - 3 komada
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • maslac - 1 i 1/2 pakovanja
  • brašno - koliko upije
  • sir - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se rastvara u vodi sa 1-2 supene kašike brašna i malo šećera. Kad nadođe, dodaje se u bršano zajedno sa jajima, po 1 supena kašika soli i šećera i mlako sveže mleko. Zamesi se testo. Ostavljamo da nadođe.

Posle se podeli na tri jednaka dela. Svaki od njih se potapa u rastopljen maslac. Razvlači se.

Ređaju se tri dela jedno preko drugog. Između njih se stavlja mrvljeni sir. Uvija se u rolat i/ili se uvije.

Seče se na komade visine oko 5 cm. Komadi se ređaju u pleh, namazan uljem.

Peče se u rerni dok ne bude gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: