Način pripreme
Rastvorite kvasac u 150-200 ml mlake vode, u koju ste dodali šećer. Sipajte brašno u odgovarajuću posudu, napravite udubljenje i u njega sipajte kvasac. Dodajte kiselo mleko, jaje i ulje i zamesite meko testo. Pokrijte krpom i ostavite na toplom da nadođe dok se ne udvostruči - oko 1 sat.
U međuvremenu pripremite smesu za nadev - umutite 4 jaja i pomešajte ih sa mrvljenim sirom. Ostavite poslednje jaje za premazivanje pogače.
Testo se deli na četiri jednaka dela, svaki od njih se razvuče u pravougaonik, koji se obllno premaže svinjskom mašću. Rasporedi se po 1/4 od smese i uvija se u rolat, lagano se izvlači da ne bude mnogo debeo. Rolat se seče na komade i ređa u prethodno namazan pleh.
Pogača se premaže žumancem i ostavlja na toplom da nadođe oko 30 minuta. Peče se u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Kad se izvadi poprska se vodom i uvija u krpu da omekša korica. Neka vam je ukusno :)